„Anotimpuri contemporane” – proiect al tinerilor compozitori clujeni

Proiectul „Anotimpuri contemporane”, inițiat de către Asociația Culturală Sound Borders, este constituit din opt activități culturale desfășurate sub forma unor tandem-uri „Round Table-Concert”. Tematica vizează diverse simbolistici care pot fi asociate celor patru anotimpuri și care să fie reflectate în muzica contemporană.
Cele patru concerte, care vor fi interpretate de către ansamblul de muzică contemporană Couleurs, urmăresc transpunerea în muzică a ideii de anotimpuri, de către 15 compozitori din toate centrele importante din România: Iași, București, Timișoara și Cluj-Napoca. Evenimentele vor fi dispersate pe întreg parcursul anului, în date atât asociate anotimpurilor amintite, cât și atent alese pentru a fi accesibile comunităților academice, iubitorilor de artă și publicului larg.
Activitățile proiectului vor avea ca rod sonor, 15 opusuri create special pentru evenimentele proiectului de către tineri compozitori români, adaptate tematicii și în cele din urmă prezentate în primă audiție absolută în Cluj-Napoca. Pe lângă apariția celor 15 titluri, patru muzicologi tineri vor elabora studii despre tematică și lucrări, urmând a fi publicate în cadrul revistei Muzica a U.C.M.R.
Masa rotundă (din 24 aprilie) și concertul (din 25 aprilie) cu tematica primăverii îi va avea ca protagoniști pe Gabriel Mălăncioiu, Șerban Marcu și Tudor Feraru, alături de lucrări compuse de Maurice Ravel, Sonia Vulturar și Alexandru Murariu. Amfitrionul mesei rotunde va fi muzicologul Ioana Baalbaki.
Vă așteptăm la evenimente !
Alexandru Murariu (Președintele Asociației culturale Sound Borders)