Ciprian POP
- compozitor -
(n. 13.02.1977 Bistriţa)
sau CLICK AICI!

     Studiile muzicale le-a urmat la Cons. Cluj-Napoca (1995-2000) cu Constantin Râpă (teorie-solfegiu), Eduard Terenyi (armonie), Dan Voiculescu (contrapunct), Cornel Ţăranu (compoziţie), Valentin Timaru (forme muzicale), Bujor Dânşoreanu (istoria muzicii), Ileana Szenik (folclor). Este doctorand în compoziţie la Cons. GH. DIMA din Cluj-Napoca.
     Profesor-asistent la Departamentul de Educaţie Continuă şi Învăţământ la distanţă al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, referent la Editura MEDIA MUSICA din Cluj-Napoca. Este membru stagiar al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor. A fost distins cu Premiul special al UCMR la concursul de creaţie ALEXANDRU ZIRRA (Iaşi, 2002).

     MUZICĂ DE TEATRU: VALSUL HAZARDULUI, muzică de scenă la piesa lui V. Haim; PLANETA SINGURATICĂ, muzică de scenă la piesa lui Stephen Dietz; CHIP DE FOC, muzică de scenă la piesa lui Marius von Mayerburg; VENUS SUNT EU, muzică de scenă la piesa Aristiţei Albăcan.
     
     MUZICĂ SIMFONICĂ: PATIMA PĂMÂNTULUI, lucrare pentru orchestră simfonică, p.a. Bucureşti, 18 III 2004, Fil., Horia Andreescu; METAMORPHOSIS, orchestră de coarde; CONTORSII, lucrare pentru orchestră; VARIAŢIUNI PENTRU ORCHESTRĂ DE COARDE; SAKADA, lucrare pentru orchestră de coarde.
     
     MUZICĂ DE CAMERĂ: SONATA CLASICĂ, clarinet şi pian; SONATA PENTRU PIAN; PASSACAGLIA PENTRU PIAN; 6 PIESE PENTRU PIAN; TRIO pentru vioară, violă şi violoncel; VRĂJI, pentru cvintet de coarde.
     
     MUZICĂ VOCALĂ: 3 LIEDURI PENTRU MEZZOSOPRANĂ ŞI PIAN.
     
     MUZICĂ ELECTRONICĂ: ELETTROFROLLO, muzică electronică; VOXIS, muzică electronică.

     Viorel COSMA, Muzicieni din România. Lexicon, vol.8, 2005

UCMR