Ştefan ELEFTERIU
- compozitor -
(n. 24.09.1956 Bucureşti)
sau CLICK AICI!

     Studiile muzicale le-a urmat la Cons. Bucureşti (1976-1980), secţia vioară.
     Violonist în orchestra Operei Române din Bucureşti (1982-1993), a emigrat în Canada. Este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (din 1993). A participat cu piese de muzică uşoară la Concursurile de la Mamaia (1990, 1992), în Finlanda (1991) şi în Turcia (1992).

     MUZICĂ DE FILM: CEI TREI MUŞCHETARI (regia Victor Antonescu); MISIUNEA SPAŢIALĂ "DELTA" (regia Victor Antonescu); FIUL STELELOR (regia Mircea Toia).
     
     MUZICĂ INSTRUMENTALĂ (ORCHESTRALĂ): OLD RUNNER; VISION OF MY SOUL; TIME EROSSING; WLKING ON THE STREETS; LES JARDINS DE MON AMOUR; GOOD FULINGS; ONCE UPON A TIME; O. K.: THE OTHER SIDE OF ME; ELECTRIC JUNGLE; TU BE CONTINUED.
     
     MUZICĂ UŞOARĂ: NIMENI NU E PROFET, pentru voce şi pian, versuri de Angel Grigoriu; EŞTI VINOVAT, pentru voce şi pian, versuri de Angel Grigoriu; NON STOP!, pentru voce şi pian, versuri de Angel Grigoriu; NEVĂZUT, NECUNOSCUT, pentru voce şi pian, versuri de Angel Grigoriu; PENTRU TINE M-AM NĂSCUT, pentru voce şi pian, versuri de Angel Grigoriu; CORTINA S-A LĂSAT, pentru voce şi pian, versuri de Romeo Iorgulescu; O. K., pentru voce şi pian, versuri de Angel Grigoriu; O VIAŢĂ-NSEAMNĂ UN MISTER, pentru voce şi pian, versuri de Romeo Iorgulescu; TU EŞTI ENIGMA, pentru voce şi pian, versuri de Romeo Iorgulescu; ŞI TĂCEREA E UN RĂSPUNS, pentru voce şi pian, versuri de Angel Grigoriu; ÎN FINE, VREAU SĂ CRED, pentru voce şi pian, versuri de Angel Grigoriu; NOI VREM POVEŞTI, pentru voce şi pian, versuri de Romeo Iorgulescu; TU VEI ŞTI, pentru voce şi pian, versuri de Angel Grigoriu; NU TE MAI VREAU, pentru voce şi pian, versuri de Angel Grigoriu; NE DESPĂRŢIM DEFINITIV, pentru voce şi pian, versuri de Angel Grigoriu; NU UITA, pentru voce şi pian, versuri de Camelia Florescu; LUMEA NU S-A SCHIMBAT, pentru voce şi pian, versuri de Angel Grigoriu.

     Viorel COSMA, Muzicieni din România. Lexicon, vol.2, 1999

UCMR